Auteur: Gineke Drost
Publicatiedatum: 8 april 2020 00:00

Lieve kinderen,

Het is allemaal wel een beetje raar. Nou, beetje raar. Heel raar. Kijk maar eens, een tijd waarin je huiswerk op een sneeuwschuiver krijgt op een school in Nederland. Dat heb je toch nog nooit mee gemaakt? 

Net als de scholen die dicht zijn, de kerken waar je niet naar binnen kunt, verjaardagsfeestjes die je niet samen mag vieren en nog zoveel meer.


Je voelt je vast weleens verdrietig dat het allemaal zo moet. Of zelfs bang. Sommigen worden zelfs boos. Ook grote mensen. Het is niet leuk! Afstand houden is belangrijk als we willen dat er niet heel veel mensen heel erg ziek worden en zelfs kunnen sterven.
 

Gemaakt door S. (5 jaar)

Misschien heb jij ook wel een foto van deze bijzondere tijd. Later vragen ze misschien aan jou: waarom deden jullie toen zo vreemd, omdat ze de ziekte corona (covid-19) helemaal niet kennen. 

Dan zeg jij: “Dat kwam door de corona, zo wilden we levens redden. Een klein virus, dat je niet ziet, maar dat je wel ziek kan maken." Wij helpen allemaal samen, dat er niet onnodig mensen besmet worden. Door handen te wassen en afstand te houden.

Paasfeest
Het kwaad is in de wereld gekomen. De mensen zagen het kwaad niet, maar door ongehoorzaamheid aan God kwam het wel in de wereld. De wereld die zo mooi gemaakt was door God. Een paradijs. Daar kwam de zonde, het kwaad, de dood.

Deze week leven we naar het Paasfeest toe. Jullie weten het al: het feest dat Jezus is opgestaan, Hij leeft. God en zonde, duister en kwaad dat past niet bij elkaar. Er is grote afstand gekomen. Jezus is gekomen om die afstand tussen God en mensen weg te doen. Daarvoor moest Hij lijden. Deze verhalen horen we deze week. Verdriet door zonde en kwaad. Diepe duisternis is aanwezig als Jezus onze straf draagt. Maar onthoud: Zoveel houdt Hij van jou!

Wij hoeven geen straf, wij mogen leven! Je mag schuilen bij Hem en zo ziet God jou als een mooi mens! Zo mogen we ook elkaar weer leren zien, als een mooi mens. Geloof is genoeg, Jezus wil in je hart wonen. Dan zul je merken dat God heel dichtbij wil zijn. Dan doet Hij het kwaad weg en vergeeft. Het licht overwint. Deel als iemand jou kwaad wil doen met iemand die je vertrouwt. Er is altijd hulp mogelijk.

Gelukkig is er nog veel goeds in de wereld. Gods liefde werkt door mensen die voor elkaar zorgen, delen en helen. God werkt ook onzichtbaar in iemands hart en gedachten, daar waar wij niet meer kunnen helpen of troosten. God heeft dat beloofd. God doet er alles aan om mensen te redden. De dood heeft niet het laatste woord. Daarom noemen we het overlijden.

We gaan over het lijden naar Gods heerlijkheid. Een paradijs, zonder ziekte, pijn en dood. Misschien ben jij wel verdrietig omdat je iemand kent die is gestorven of heel erg ziek is. Dan hoop ik dat je denkt aan Pasen. Jezus leeft en Hij wil leven geven voor altijd. Zo mogen we toch samen Paasfeest vieren. Ieder op zijn of haar eigen plekje, samen hetzelfde feest!

Klik hier en nog eens hier, voor liederen om te luisteren of te zingen!

Vragen
Denk jij weleens na over wat er gebeurt? Ben jij weleens bang? Is er iemand die jij vertrouwt?
En wat is Gods plan met jouw leven (de zeven gewoonten, jij doet ertoe!). 
Wat wil jij later worden? 
Wat kan jij heel goed? 
Kan jij moeilijke sommen, waardoor je ingewikkelde dingen kan begrijpen en regelen? 
Ben je technisch, zodat een ambulance of een beademingsapparaat bijvoorbeeld gemaakt wordt? 
Houd je van zorgen voor mensen of iemand beter maken?
Ben je graag bezig buiten om eten te laten groeien en voor de natuur te zorgen? Of vind jij het leuk om in een winkel te werken? 
Houd je van nieuwe dingen onderzoeken, daardoor worden er mooie dingen uitgevonden bv. een vaccin (prikje waardoor je een ziekte niet krijgt). 
Kan je goed uitleggen?
Houd je van andere talen, zodat je mensen kan helpen elkaar te begrijpen? Of kan je iets moois maken, muziek, gedicht en delen? 
Of word jij iets wat nog niemand kon? Wil jij vertellen van Jezus?

Doe je best op de plek waar jij bent.

Ga met de Heer!
Breng bij hem:
Vreugde en verdriet.
Elke dag maar weer!
Hij luistert naar je;
Ziet je; en Hij hoort je echt.
“Ik ben met je alle dagen”
Hij heeft dat Zelf gezegd!


Gineke Drost

Gineke Drost is leerkracht van groep 1 en 2 op een christelijke basisschool.  Ze volgde de master SEN Het Jonge Kind en is gespecialiseerd in de leermotivatie van jonge jongens.  Ze blogt voor CGMV over het onderwijs en het jongste kind. Haar tip: Verwonder je als een kind! Gineke Drost twittert als @Drost93G. Onze blogs  in je mailbox ontvangen? Dat kan! Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hier.
sitemap    disclaimer