Auteur: Marie Verheij - van Beijnum
Publicatiedatum: 17 april 2020 00:00

Ook in coronatijd moet je een dag vrij kunnen nemen

Het gebeurt dat verkouden en koortsige werknemers zwichten voor de druk van de werkgever en - in strijd met de RIVM-voorschriften - toch gaan werken. Werkgevers doen er wijs aan op dit punt niet per se het onderste uit de kan te willen halen, zegt Martin van Eerde, directeur van CGMV. 

Van Eerde roept werkgevers en werknemers op om in deze extreme tijd met alle beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt samen te zoeken naar passende oplossingen om het werk gedaan te krijgen. Dat vraagt van beide kanten flexibiliteit, ruimte en vertrouwen. Hij zei dit donderdag 16 april 2020 in de uitzending van studio ‘Uitgelicht’ van de christelijke familiezender Family7 in een reactie op een oproep van de vakbond CNV om een tijdelijk calamiteitenfonds op te richten voor de naar verluidt “honderdduizenden werknemers” die blijkens een CNV-onderzoek ondanks verkoudheidsklachten of koorts toch moeten komen werken. 

Klankbord
Van Eerde herkent dat beeld, maar is iets voorzichtiger. “Ook wij worden veel gebeld met een diversiteit aan vragen die allemaal relatie hebben met corona en de voorschriften van het RIVM en de overheid. We merken dat mensen vooral behoefte hebben aan een klankbord. Ze willen graag doorpraten over hun situatie en hoe ze daarmee het beste kunnen omgaan. Ze zijn vaak van goede wil, maar vinden het ook ingewikkeld om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. En inderdaad, ook wij horen over situaties waarbij werkgevers werknemers dwingen om te komen werken, al hebben ze verkoudheidsklachten en koorts.”

Vitale beroepsgroepen
Deze situaties spelen in allerlei sectoren, tot en met de vitale beroepsgroepen toe, aldus Van Eerde, verwijzend naar de schoonmaakbranche en de supermarktmedewerkers. “Werkgevers hebben deze mensen hard nodig omdat er veel werk is. Er zijn werkgevers die inspelen op het gevoel van medewerkers om toch maar te komen, ook als ze klachten hebben, want er is veel werk.”

Zwichten
Werknemers voelen zich dan bezwaard en zwichten voor de druk en het appel wat op ze wordt gedaan. “Dit geldt ook voor flexkrachten, uitzendkrachten en oproepkrachten. Mensen kunnen de inkomsten niet missen en zijn bang hun werk kwijt te raken. Wij wijzen werkgevers erop dat ook voor deze mensen een beroep kan worden gedaan op de noodvoorziening van de overheid.”

Advies
“Een werknemer die koorts heeft en gedwongen wordt om naar het werk te gaan, adviseren wij om zich ziek te melden en de voorschriften te volgen van de overheid en het RIVM”, aldus Van Eerde. “De werkgever is namelijk verplicht te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek voor werknemers om de kans op besmetting tot een minimum te beperken. Hij gedraagt zich dus niet overeenkomstig de regels van goed werkgeverschap. In het uiterste geval kunnen wij een dringend bericht aan een werkgever sturen, maar natuurlijk is het altijd beter zoiets onderling op te lossen. Tegelijk kun je als werknemer kijken wat je nog wel kunt doen, wellicht vanuit huis.”

Vertrouwen
Van Eerde pleit voor coulance. Hij stelt dat het vooral van belang is dat een werkgever ruimte en vertrouwen geeft aan zijn medewerkers. “Het is niet reëel te verwachten dat veel medewerkers hun maximale productiviteit behalen terwijl ze thuis ook les moeten geven aan hun kinderen en/of soms mantelzorgtaken hebben. Wat je wel mag verwachten is dat mensen zich tot het uiterste inspannen om te doen wat ze kunnen. Als je er druk op uitoefent, ontstaat vaak het omgekeerde en heb je in elk geval geen medewerker die juist harder voor je gaat lopen of beter z’n best gaat doen.”

Vrije dagen
In deze ongewone tijd moet je als werkgever en werknemer samen naar passende oplossingen zoeken, wat van beide kanten de nodige flexibiliteit vraagt. Hij stipt nog een ander punt aan. “Ik stel me zo voor dat je als werkgever ook na deze intense periode graag een vitale en loyale werknemer wilt hebben. Dat vraagt nu al een goede zorg. Het is dus belangrijk dat werknemers wel vrije dagen opnemen en op gezette tijden afstand nemen van hun werk. Al kun je misschien niet op je geplande vakantie gaan en mis je de nodige bewegingsvrijheid. Je moet ook nu kunnen opladen.”

Speciaal voor mensen met vragen over hun werksituatie biedt CGMV de WerkLijn. Klik hier of bel 038-4254379.

Onze nieuwsberichten in je mailbox ontvangen? Dat kan! Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Klik hier.

sitemap    disclaimer