Hoe ga ik om met dreigend ontslag?

Het werk in de industrie loopt terug. Dit kan tot gevolg hebben dat jouw werkgever je moet laten gaan. Denk je dat je binnenkort geen baan meer hebt? Lees dan verder waar je rekening mee moet houden bij een dreigend ontslag.

Reden voor ontslag
Ten eerste is het belangrijk te weten wat de reden is van het ontslag. Word je ontslagen omdat het economisch niet goed gaat met het bedrijf of omdat je al twee jaar ziek bent? Dan wordt de ontslagprocedure in gang gezet bij het UWV. Jouw werkgever moet dan een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV en goede redenen geven. In alle andere gevallen wordt een procedure gestart bij de kantonrechter. Dan dient de werkgever een verzoekschrift in, en kun je in het verweer jouw kant van het verhaal vertellen. Er is ook een derde optie: ontslag met wederzijds goedvinden. Dan spreken jij en jouw werkgever af onder welke voorwaarden jullie afscheid nemen.

Als ontslag dreigt, is het belangrijk orde op zaken te stellen. Zorg ervoor dat je jouw contract en loonstroken hebt en dat je andere belangrijke documenten ook op jouw privécomputer staan. Door een goede voorbereiding wordt je niet overvallen door het ontslag. Kijk ook alvast uit naar ander werk, hoe sneller je een andere baan vindt, hoe sneller je weer meer zekerheid hebt.

Vaststellingsovereenkomst
Als jouw werkgever je met wederzijds goedvinden wil ontslaan, wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin worden de voorwaarden voor het ontslag vastgelegd, zoals een vrijstelling van werk, eindafrekening en eventueel een transitievergoeding. Over deze voorwaarden kan worden onderhandeld, onderteken de vaststellingsovereenkomst daarom nooit zomaar! Onze juristen kunnen de vaststellingsovereenkomst voor jou controleren, om onder andere jouw recht op een WW- uitkering veilig te stellen. Daarnaast kunnen zij voor jou onderhandelen over de andere voorwaarden voor ontslag.  Voor meer informatie hierover, kijk op cgmv.nl/check

Vraag het CGMV

Heb je vragen over wat je net gelezen hebt? Wil je hulp bij jouw specifieke situatie?  De WerkLijn van CGMV is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 06-19825129.  Het is ook mogelijk met ons te chatten via Whatsapp. Klik op hier icoontje hiernaast en stuur ons je vraag. We bellen je dan op werkdagen terug tussen half negen en vijf uur. 


Bekijk ook de andere vragen uit de campagne

Vraag het CGMV

Heb je vragen over wat je net gelezen hebt? Wil je hulp bij jouw specifieke situatie?  De WerkLijn van CGMV is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag op telefoonnummer 06-19825129.  Het is ook mogelijk met ons te chatten via Whatsapp.  We bellen je dan op werkdagen terug tussen half negen en vijf uur. 


Bekijk ook de andere vragen uit de campagne

Chatten via Whatsapp
Wat moet ik doen als ik ontslag krijg? Vraag het CGMV.


Wat moet ik doen als ik ontslagen word? Vraag het CGMV


Wat als ik werkloos word?


Mijn werkgever is failliet. Wat nu?